miércoles, 24 de octubre de 2012


 
FLASH LABORAL
 
 
AUTÒNOMS. EVITEM QUE ENS RECLAMIN UNA RELACIÓ LABORAL
 
Si la seva empresa contracta personal autònom, ha de tenir en compte una sèrie de consideracions per evitar que posteriorment li sigui reclamada una relació laboral, que podria derivar en pagament d’indemnitzacions per acomiadaments, cotitzacions a la Seguretat Social amb el recàrrec corresponent, sancions de la Inspecció de Treball i responsabilitats varies:
 
·         L’autònom desenvolupa la seva feina de forma independent, sense rebre instruccions de l’empresari i es pot organitzar com cregui convenient per aconseguir el resultat final establert per ambdues parts, no quedant sotmès per exemple a un horari ni a una jornada específica, i tenint plena autonomia per decidir temes com les seves pròpies vacances, la forma d’executar la feina, etc. De la mateixa manera no ha de tenir capacitat de comandament davant altres treballadors de l’empresa; en definitiva  ha de quedar fora de l’organització empresarial.
 
·         Tanmateix, l’autònom ha d’assumir els resultats derivats de la prestació de serveis, per tant no hauria de cobrar una quantitat fixa mensual, sinó que és aconsellable pactar una retribució irregular en funció de les operacions realitzades. A més a més, és important evitar la retribució del període de vacances.
 
·         També s’ha de tenir en compte que el personal autònom ha de utilitzar els seus propis mitjans per realitzar la prestació de serveis, per tant s’han d’evitar pràctiques   que venen sent freqüents com entrega de telèfons mòbils, vehicles d’empresa, uniformes, correu electrònic, targes de crèdit, etc.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario